Museumsøya ved Christians Brygge (Tøjhusmuseet, Teatermuseet, Thorvaldsens museum)

På Christians Brygge, ikke langt fra København sentrum og Nyhavn, finner du en flott øy med en rekke historiske bygninger og museer. Blant annet kan du besøke Tøjhusmuseet, Teatermuseet og Thorvaldsens museum, eller du kan gå en tur langs kanalen og betrakte så vel nye som eldre arkitektoniske perler.

Chr. lVs Bryghus

Christian den fjerdes Bryghus er en av Københavns eldste bygninger. Det store huset ligger glimrende plassert i det historiske miljøet rundt Frederiksholms kanal og like ved Københavns havn. Tanken er at huset i fremtiden skal åpnes for offentligheten og innredes med utstillinger av stein- og gipsfigurer fra statens slott samt være åpent for arrangementer.

Den Sorte Diamant

På Slotsholmen ligger Det Kongelige Biblioteks nyeste bygning, Den Sorte Diamant, som ble oppført i 1999. Bygningen er et kulturhus hvor det blir holdt foredrag, debatter, musikk- og teaterarrangementer, og omfatter blant annet en internasjonal forfatterscene. Hele bygningen og omgivelsene er prydet av ny og eldre kunst, og kulturhuset arrangerer mange utstillinger og begivenheter.